Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos
Fish tacos är krispiga, friterade bitar av fisk, kålsallad med asiatiska smaker och en riktigt bra chilimajo i tortillabröd.
– När Mexiko möter Asien blir det fyrverkeri i munnen. Det här älskar jag, säger Filip Poon.
Ingredienser
Fisk
- 500 gTorsk, delad i mindre bitar
- 2 lVatten
- 2 mskflingsalt
Picklad rödlök
- 1 rödlök, tunt hyvlad
- 0,5 dlättika, 12%
- 0,5 dlSocker
- 0,5 dlVatten
Kålsallad
- 200 gRödkål, strimlad
- 2 Lime
- 2 mskRapsolja
- 1 mskSesamolja
- Salt
Chilimajo
- 2 dlmajonnäs
- 1 tskSesamolja
- 1 msksrirachasås
- 1,5 mskkimchibas, finns att köpa i asiatiska livsmedels butiker
Fritering
- 1,5 dlmjöl
- 2 ägg
- 2 dlPanko ströbröd
- 1 lRapsolja, eller frityrolja
Servering
- 8 tortillabröd, små
- 4 avokado, tärnade
- 1 krukakoriander
- 150 gFetaost, smulad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Filip Poon
Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.
Visa 14 recept