Filip Poon

Av Filip Poon

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

Av Filip Poon

(88)

Vad tycker du?

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

Fish tacos är krispiga, friterade bitar av fisk, kålsallad med asiatiska smaker och en riktigt bra chilimajo i tortillabröd.

– När Mexiko möter Asien blir det fyrverkeri i munnen. Det här älskar jag, säger Filip Poon.

Ingredienser

Fisk

  • 500 gTorsk, delad i mindre bitar
  • 2 lVatten
  • 2 mskflingsalt

Picklad rödlök

  • 1 rödlök, tunt hyvlad
  • 0,5 dlättika, 12%
  • 0,5 dlSocker
  • 0,5 dlVatten

Kålsallad

  • 200 gRödkål, strimlad
  • 2 Lime
  • 2 mskRapsolja
  • 1 mskSesamolja
  • Salt

Chilimajo

  • 2 dlmajonnäs
  • 1 tskSesamolja
  • 1 msksrirachasås
  • 1,5 mskkimchibas, finns att köpa i asiatiska livsmedels butiker

Fritering

  • 1,5 dlmjöl
  • 2 ägg
  • 2 dlPanko ströbröd
  • 1 lRapsolja, eller frityrolja

Servering

  • 8 tortillabröd, små
  • 4 avokado, tärnade
  • 1 krukakoriander
  • 150 gFetaost, smulad
Filip Poons fish taco

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

Filip Poon

Filip Poon

Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.

Visa 14 recept

Ämnen