Ingredienser
- 1 kgfärska blåmusslor, eller 300 g kokta stora vita bönor
- 4 cmfärsk ingefära
- 4 cmfärsk gurkmeja
- 1 medelstorLök, gul
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 röd chili
- 1 citrongräs
- 1 tskRostad sesamolja
- 1 mskKokosolja
- 0,5 dlÄppelcidervinäger
- 1 dlVatten
- 2 mskvit miso
- 2 dlKokosmjölk
- 1 mskfisksås
- finrivet skal från 1 lime, och saft
- 10 gfärsk koriander
Friterade haricots verts
- 250 gharicots verts, frysta
- 1 dlVatten
- 0,3 dlrismjöl
- 1 dlKokosolja
- 1 tskÖrtsalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.