Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

Av Elisa Amorelli

(0)

Vad tycker du?

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

Kokoskrämiga musslor med smak av citrongräs, vitlök, ingefära och miso – hur fantastiskt gott låter inte det?

Misomusslorna får smak av citrongräs, vitlök och ingefära.

Ingredienser

  • 1 kgfärska blåmusslor, eller 300 g kokta stora vita bönor
  • 4 cmfärsk ingefära
  • 4 cmfärsk gurkmeja
  • 1 medelstorLök, gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd chili
  • 1 citrongräs
  • 1 tskRostad sesamolja
  • 1 mskKokosolja
  • 0,5 dlÄppelcidervinäger
  • 1 dlVatten
  • 2 mskvit miso
  • 2 dlKokosmjölk
  • 1 mskfisksås
  • finrivet skal från 1 lime, och saft
  • 10 gfärsk koriander

Friterade haricots verts

  • 250 gharicots verts, frysta
  • 1 dlVatten
  • 0,3 dlrismjöl
  • 1 dlKokosolja
  • 1 tskÖrtsalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.

Ämnen