Tunna bröd gjorda i stekpannan är goda att fylla med italienska delikatesser.
Tunna bröd gjorda i stekpannan är goda att fylla med italienska delikatesser.

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

3,2 (273 röster)

Bakrecept

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Fyll dem med italiensk skinka eller salami, mozzarella, tomater, sallad, basilika och en god pesto. Snabbfixat och enkelt att ta med när du är på språng.

Piadina

  • Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl kallt vatten

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Pizza – äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert

Santambrogio-Öberg, Samantha

Pizza – äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Stekpannebröd – glutenfritt och gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Italiensk mat

Bakning

MER OM GODARE

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Kolakakor med strössel

30 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Churros – godisgrisens favoriter

30 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Saffranskladdkaka med lingon och grädde

40 min

Mandelmusslor med sylt och grädde

40 min

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Ladda för kanelbullens dag

Jordgubbsbullar – rödrosa godingar

3 h 20 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Blåbärsgifflar med vit choklad

1 h 40 min

Sockerkaka med kanelsmul

50 min

Så fixar du snabbaste superfikan

Så lyckas du med långjäst bröd

Så gör du egna supergoda tortillabröd

15 min

Så blir pajskalet perfekt frasigt