Foto: Lennart Weibull
Vegansk pavlova.
Vegansk pavlova med basilika och bär
3,8 (14 röster)
Efterrätter - Recept på goda desserter
Vegansk maräng är lättare att gör än man kan tro. Använd kikärtsspad, aquafaba, i stället för äggvita. Skippa inte basilikan här, den är viktig. Recept ur Siri Barjes kokbok Vegan på 5 ingredienser.
Pavlova med basilika och bär
Ingredienser
- 1 dl kikärtsspad
- 2 dl florsocker
- 2 dl vegansk grädde
- 2 dl blandade bär
- 1 kruka basilika
Basvaror
- 0.5 tsk vinäger
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM MAT & DRYCK
Varma päron med ost
20 min
Isglass med två olika smaker
20 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska
15 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär
20 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon
2 h
Rabarberkräm – en älskad klassiker
20 min
Panacotta med vit choklad och färsk mango
30 min
Kolapaj med marängtopp
1 h 30 min
Flan de huevo
1 h
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert
10 min
Matchaglass – läckert grön och svalkande
20 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop
10 min
Chokladfudge med mandel och blåbär
20 min
Chokladmousse med saltad mandelgrädde
10 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter
30 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min
Mörk chokladglass
40 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Pot de crème med inlagda bär
1 h 15 min
Goda återvinnarglassen
5 min
Vit chokladostkaka
1 h 20 min
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
1 h 30 min
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka
1 h 30 min
Laga veganskt med Siri Barje
Varma päron med ost
20 min
Isglass med två olika smaker
20 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska
15 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär
20 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon
2 h
Rabarberkräm – en älskad klassiker
20 min
Panacotta med vit choklad och färsk mango
30 min
Kolapaj med marängtopp
1 h 30 min
Flan de huevo
1 h
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert
10 min
Matchaglass – läckert grön och svalkande
20 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop
10 min
Chokladfudge med mandel och blåbär
20 min
Chokladmousse med saltad mandelgrädde
10 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter
30 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min
Mörk chokladglass
40 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Pot de crème med inlagda bär
1 h 15 min
Goda återvinnarglassen
5 min
Vit chokladostkaka
1 h 20 min
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
1 h 30 min
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka
1 h 30 min