Grilltips – tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Av: 

Nina Kindbro

Grillrecept

Vill du veta hur du verkligen lyckas med sparrisen på grillen? Kocken Mattias Larsson tar sparrisen till nya höjder med ett enkelt trick.
Här visar han hur man gör en succésallad med grillad sparris, tomater, citron, parmesanost och knappriga solrosfrön.

  1. Börja med att olja in sparris och tomater. Det kommer göra att sparrisen får en liten frasigare och finare yta och tomaterna blir sötare och godare. Obs! Sparrisen behöver inte förkokas.
  2. Sen är det bara att börja grilla. Lägg sparrisen på direkt värme för att få till den rätta ytan. Sen är det tomaternas tur, olja lite lätt och lägg tomaterna på grillgallret. Se till att även citronen får lite olja innan den läggs på grillen.
  3. Stäng grilllocket.
  4. När sparrisen grillat några minuter och fått en fin grillad yta är den klar. Tomaterna ska bara spräckas sönder, ett par minuter. Citronen kan få så mycket färg som är möjligt.
  5. Plocka av tomaterna först – och sen sparrisen. Lägg upp på ett serveringsfat.
  6. Strö lite flingsalt över grönsakerna och pressa ur saften från den grillade citronen. Tillsätt några knapriga solrosfrön, det ger lite extra tuggmotstånd.
  7. Till sist, riv parmesanost över sparrisen och tomaterna, snåla inte – mycket parmesan gör salladen fantastiskt god.
  8. Toppa gärna med basilikablad och lite peppar.
  9. Färdigt! En perfekt sallad till kött, kyckling, fisk, skaldjur eller vegetariskt.
Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Grilltips – så lyckas du med köttet på grillen

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Veckans helgtips

MER OM GODARE

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Missen många gör när de grillar lax

Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Det NYA tricket som tar sparris till nya höjder

25 min

Bästa tipsen för grillat kött

Succégrillning med goda marinader

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Härliga sommarsmaker

Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Laga mat med räddade grönsaker

Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

40 min

Så får du tomaterna att smaka mer

Goda sommarmaten

Lyxa till pizzan

2 h

Veganskt mat – direkt på grillen

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Så gör du egna supergoda tortillabröd

15 min

Kisir – couscoussallad

30 min

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Så odlar du rosmarin