Makroner med hallonsmörkräm
Makroner med hallonsmörkräm

Makroner med hallonsmörkräm

5 (1 röst)

Recept

Det här är spröda, marängliknande kakor av fransk härkomst som helst ska ätas samma dag de bakas. Blir det några över kan de ligga på vänt i frysen.

Tips! Vill du göra det ännu enklare? Använd färdigköpt nötkräm i stället för smörkräm. Smaksätt den med lite extra kakao och kaffepulver.

Makroner med hallonsmörkräm

  • Smörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk hallonsylt
  • röd karamellfärg, eventuellt
  • Mandelkakor

  • 1.25 dl äggvita
  • 0.5 dl strösocker
  • 125 g sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk kakao

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Kaksnittar med kola och choklad

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Bakning

Efterrätt

Hallon

MER OM GODARE

Fyll dina vegetariska tacos med tofu

45 min

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

30 min

Babas – bärfyllda kransar

1 h

Catalaner – goda så man vill sjunga

1 h 30 min

Rabarberpaj med marängtäcke

1 h 25 min

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

1 h

Kall gurksoppa med dill och pistage

25 min

Kryddkokta päron, müsli och pannacotta

45 min

Arrabbiata med salami och penne

40 min

Smakrik mexikansk soppa

1 h

Vegansk bouillabaisse

1 h 30 min

Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting

15 min

Karamelliserad ananas med chokladmousse

45 min

Panerad kyckling med parmesan och senap

40 min

Nyttiga kikärtsbiffar med pestopotatis

40 min

Lyxig hallon- och champagnemousse

30 min

Grillad hummer med vitvinssky

1 h

Gratäng med broccoloco och pasta

40 min

Spröda hjärtan fyllda med citronkräm

1 h

Förnya färgen på din hummus med rödbeta

15 min

Soppa på palsternacka med grönt äpple

1 h

Lingon, vaniljglass och kola sås – en underbar kombo

25 min

Vitlökssås

15 min

Chiapudding med gröna vindruvor

10 min