Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar
En riktig go to-sallad som både känns riktigt lyxig och som går att variera hur mycket som helst beroende på vad du har hemma. Det är så härligt att använda frukt och bär i maten och det här är som en pytt i panna fast lyxigare om du frågar mig.
Ingredienser
- 100 gProsciutto
- 1 cantaloupemelon
- 1 knippebasilika
- 1 mskBalsamvinäger
- 1 tskflytande honung
- 1 mskolivolja
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept