Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar

Av Sofia Henriksson

(7)

Vad tycker du?

Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar

En riktig go to-sallad som både känns riktigt lyxig och som går att variera hur mycket som helst beroende på vad du har hemma. Det är så härligt att använda frukt och bär i maten och det här är som en pytt i panna fast lyxigare om du frågar mig.

Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar

Ingredienser

  • 100 gProsciutto
  • 1 cantaloupemelon
  • 200 gJordgubbar
  • 1 knippebasilika
  • 1 mskBalsamvinäger
  • 1 tskflytande honung
  • 1 mskolivolja
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept

Ämnen