Få bakverk är så goda som nybakade wienerbröd.
Få bakverk är så goda som nybakade wienerbröd.

Mandelmanns frasiga wienerbröd

4 (1 röst)

Marie Mandelmann utforskar sina danska rötter i programmet Mandelmanns gård på TV4. Resultatet blir en hel plåt med perfekt frasiga wienerbröd.
Fyll dem med klassisk vaniljkräm, mandelmassa och din favoritsylt. Ringla över glasyr för extra lyxig känsla.

Gustav och Marie Mandelmann.
Gustav och Marie Mandelmann.

Mandelmanns frasiga wienerbröd

  • Vaniljkräm

  • 0.5 vaniljstång
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • Mandelmassa

  • 200 g sötmandel, eller mandelmjöl
  • 7 dl florsocker, eller mer
  • äggvita
  • Wienerbrödsdeg

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk, kall
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl, cirka
  • 200 g smör, kallt
  • Till pensling

  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning

  • 1 sats mandelmassa
  • 1 sats vaniljkräm
  • 1 dl hallonsylt
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten, eller bärsaft från t.ex. hallon, körsbär, svarta vinbär (ger rosa färg).

Gör så här

LÄS VIDARE