Ingredienser
Vaniljkräm
- 0,5 vaniljstång
- 1 dlmjölk
- 1 dlvispgrädde
- 1 Äggula
- 0,5 dlströsocker
- 1,5 mskpotatismjöl
Mandelmassa
- 200 gSötmandel, eller mandelmjöl
- 7 dlflorsocker, eller mer
- äggvita
Wienerbrödsdeg
- 50 gJäst
- 2 dlmjölk, kall
- 1 ägg
- 2 mskströsocker
- 0,5 tskSalt
- 8 dlVetemjöl, cirka
- 200 gsmör, kallt
Till pensling
- 1 ägg
- 2 mskmjölk
Fyllning
- 1 satsmandelmassa
- 1 satsvaniljkräm
- 1 dlHallonsylt
Glasyr
- 1 dlFlorsocker
- 1 mskVatten, eller bärsaft från t.ex. hallon, körsbär, svarta vinbär (ger rosa färg).