Mandelmanns frasiga wienerbröd

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Mandelmanns frasiga wienerbröd

Marie Mandelmann utforskar sina danska rötter i programmet Mandelmanns gård på TV4. Resultatet blir en hel plåt med perfekt frasiga wienerbröd.
Fyll dem med klassisk vaniljkräm, mandelmassa och din favoritsylt. Ringla över glasyr för extra lyxig känsla.

Få bakverk är så goda som nybakade wienerbröd.

Ingredienser

Vaniljkräm

  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 Äggula
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 mskpotatismjöl

Mandelmassa

  • 200 gSötmandel, eller mandelmjöl
  • 7 dlflorsocker, eller mer
  • äggvita

Wienerbrödsdeg

  • 50 gJäst
  • 2 dlmjölk, kall
  • 1 ägg
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskSalt
  • 8 dlVetemjöl, cirka
  • 200 gsmör, kallt

Till pensling

  • 1 ägg
  • 2 mskmjölk

Fyllning

  • 1 satsmandelmassa
  • 1 satsvaniljkräm
  • 1 dlHallonsylt

Glasyr

  • 1 dlFlorsocker
  • 1 mskVatten, eller bärsaft från t.ex. hallon, körsbär, svarta vinbär (ger rosa färg).

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mandelmanns frasiga wienerbröd

Ämnen