Kryddblommigt stekt ankbröst med belugalinser.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Kryddblommigt stekt ankbröst med belugalinser.

Kryddblommigt stekt ankbröst med belugalinser

4,3 (3 röster)

Stekskolan

Ankbröst är perfekt att överraska din dejt eller partner med på en romantisk middag.
Med de här smakrika recepten från kocken Per Gustafson, PS Matsal, blir det både lyxigt och gott.

Kryddblommigt stekt ankbröst med belugalinser

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 ankbröst
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk korianderfrön
  • 2 långpeppar
  • 1 bit muskotblomma
  • 1 msk honung
  • Dijonbakad portobellosvamp

  • 2 portobellosvampar, medelstora
  • 1 äggvita
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl rapsolja
  • 2 timjankvistar
  • 1 salladslök
  • 1 msk dijonsenap
  • persilja, färsk
  • 25 g smör
  • 0.5 dl belugalinser
  • Frisk kålsallad

  • 0.5 silverlök
  • 100 g spetskål
  • 1 dl äppelmust
  • 0.5 äpple, gärna granny smith
  • 1 msk champangevinäger
  • olivolja
  • Kryddblommig sky

  • 1 rödlök
  • sky, från ankan
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2.5 dl kycklingbuljong
  • 1.5 dl rött vin

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE