Tv-kanalen Godare – en hel värld av mat

Laga mat med Tareq Taylor, Nigella och Jamie Oliver

Publisert:
Markiz Tainton är en av alla som lagar mat hos Godare.

Välkommen till Godare – Sveriges nya och enda mat-tv-kanal.

Här finns allt för dig som älskar att laga mat. Tips, recept och ny inspiration från världens alla hörn för matlagning, bak och fika.

  • Här hittar du dagens program i tv-kanalen Godare
  • Godare är en del av mediekoncernen Schibsted och kan ses på tv via fiber, Boxer Play och även som digital TV-kanal i marknätet. Du kan också se Godare i play-tjänster via Telia, ComHem, Canal Digital och Telenor.
  • Utvalda program visas dessutom på Aftonbladet.

Godare är tv-kanalen som inspirerar till godare matlagning på alla nivåer, dygnet runt. Hela sommaren.

I utbudet finns en mix av spännande program som täcker in allt ätbart från Malmö till Mauritius.

– Det är matglädje från olika delar av världen, spännande råvaror, matresor, nyttiga och mindre nyttiga rätter, tårtor, desserter, kött, veganskt, fågel och fisk. Allt du kan tänka dig i matväg, säger kanalens grundare Øivind Lindøe.

Program för foodies i alla åldrar

Programmen på Godare är utvalda för att passa alla – från nybörjare till proffs.

Här kan du kan du exempelvis följa med Gennaro Contaldo till Italien på jakt efter barndomens mat, låta Gerardo Lopez guida till mexikansk kokkonst. Eller inspireras av legenden Ainsley Harriots smakresa genom exotiska Jamaica, Grenada och Barbados.

Andra internationella superkockar som syns på kanalen är Rachel Khoo, Jamie Oliver och Nigella.

Dessutom dyker en rad svenska program upp i rutan i sommar.

Låt till exempel Frida Nilsson visa dig hur du bäst använder de späda primörerna. Följ med Tareq Taylor bjuder på en spännande smakresa genom Norden, eller låt vegomästaren Gustav Johansson lära dig laga klassisk svensk husmanskost – helt i vegansk tappning.

Michelin Nordic livesänds

– Sommaren är till för att njutas av och då är maten helt central. Matlagning är dessutom väldigt kul, men vi behöver alla ny inspiration till köket, grillen eller picknicken, säger Lotta Folcker, redaktionschef och ansvarig utgivare på Aftonbladet Labs.

I september kommer dessutom Michelin Nordic att livesändas från kanalen – det är första gången någonsin som den ärofyllda utdelningen av Michelinstjärnor direktsänds i TV.

Här kan du se Godare

Godare är en del av mediekoncernen Schibsted och kan ses på tv via fiber, Boxer Play även som digital TV-kanal i marknätet. Du kan även se Godare i playtjänster via ComHem, Canal Digital och Telenor.

Utvalda program visas dessutom på Aftonbladet.

– Aftonbladets läsare älskar att inspireras i sin matlagning och mat är till för att upplevas. Att vi nu tar in tv-kanalen Godare på Aftonbladet ger oss en unik position i kombinationen av att vara både linjärt och online, säger Lotta Folcker.

Jamie Oliver bjuder på recept, tips och tricks.

Jamie Oliver – Keep cooking and carry on

Jamie Oliver inspirerar genom fantastiska recept, tips och tricks. Speciellt anpassat efter den annorlunda tid vi befinner oss i.

Sofia Henriksson lagar smakrikt, lättlagat med inspiration från hela världen.

Sofia Henriksson – världens smaker

Sofia Henriksson vann Sveriges Mästerkock 2020 och arbetar idag som matkreatör. Hennes matinspiration kommer från världens alla hörn och det ska vara färgstarkt, smakrikt och lättlagat.

Häng med Luke Nguyen på ett matäventyr längs med Asiens gator.

Luke Nguyen’s Street food Asia

I denna serie får vi följa med Luke Nguyen på ett äventyr längs med Asiens gator. Han är på jakt efter de bästa matstånden i Saigon, Bangkok och Kuala Lumpur och lär känna lokalbefolkningen och gatumaten.

Cook like an Italian med Silvia Colloca.

Cook like an Italian

Om du vill lära dig att laga äkta italiensk mat men saknar den nedärvda kunskapen, misströsta inte. Silvia Colloca delar med sig av sin kunskap.

Grill o’clock med Per Ehrlund och gäster. Revbensspjäll, pizza, pulled pork och härliga tillbehör.

Grill o’clock

Per Ehrlund inspirerar till hur han grillar revbensspjäll, pizza och pulled pork. Till det många härliga tillbehör som grillad majs och krämig coleslaw.

Forskaren och kocken. Victoria Voss och Tom Victor lagar hållbart i köket.

Victor & Victoria

Klimatforskaren Victoria Voss tar hjälp av kocken Tom Victor Gausdal för att laga hållbart och ta tillvara på matsvinnet.

Rachel Khoo utforskar Sveriges rika matkultur.

Rachel Khoo’s Swedish kitchen

Mästerkocken Rachel Khoo har lämnat England för att bosätta sig i Stockholm. Hennes mål är att utforska Sveriges rika matkultur. Hon tar med sig tittarna på en smakresa från Göteborgs berömda skaldjur till landsbygden som är fylld av historiska recept.

Three blue ducks – australisk matlagningsserie.

Three blue ducks

En ny australisk serie som bjuder på en kombination av matlagning och resor. Vi får följa med programledarna Mark Labrooy, Darren Robertson och Andy Allen när dom reser genom Australien för att få inspiration till nya menyer för deras gemensamma restaurang.

Nigella Lawson.

Nigella at my table

Nigella Lawson i en serie fullpackad med enkla recept fyllda av sammansatta smaker.

Tareq Taylor med ny kulinarisk matresa genom Skandinavien.

Tareq Taylors nordic cookery

Kocken Tareq Taylor är ute på en ny kulinarisk resa genom Skandinavien. På vägen möter han människor och matupplevelser i världsklass. Kommer på Godare-kanalen i höst.

Matkreatören Markiz Tainton bjuder på recept med lyxiga tapas.

Markiz Tainton

Grön shakshuka, lyxiga tapas eller saftig flankstek med ugnsbakad blomkål. Matkreatören Markiz Tainton bjuder på recept och tips för hemmaköket.

Pierre Orsander tar med tittarna till Malmö utifrån  ett street food- och gourmetperspektiv.

Gatumat & Gourmet Malmö

Matbloggaren Pierre Orsander tar med sig tittarna på en upptäcktsresa genom Malmö för att uppleva staden utifrån ett street food- och gourmetperspektiv. På menyn finns bland annat ostiga mackor, oklassisk råbiff, glassiga glassar och innovativ sushi.

Kocken Frida Nilsson tipsar om hur du kan förädla säsongsbaserade råvaror.

Det nynordiska köket

Häng med kökschef Frida Nilsson in i köket för att laga maträtter där nynordisk matlagning är i fokus. Få inspiration och tips hur du ska tänka kring säsongs- baserade råvaror och nordisk matlagningsteknik.

 Diana Chan bjuder på en spännande resa genom det asiatiska köket.

Asia unplated with Diana Chan

Diana Chan tar med sig tittarna på en spännande resa genom det asiatiska köket. Här utforskar hon allt ifrån indisk korma till koreansk kimchi och skapar moderna varianter av traditionella rätter.

Bakkreatören Andréa Brändström.

Festligare fika med Andréa

I TV-serien med bakkreatören Andrea Brändström kan alla hitta recept – allt från nybörjaren till den som vill utmana sig i sin bakning.

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.