Pasta med rostad blomkål och parmesan
Pasta med rostad blomkål och parmesan

Pasta med rostad blomkål och parmesan

3,8 (213 röster)

Middagstips

Pasta med rostad blomkål och parmesan – god, billig, vegetarisk och dessutom otroligt god. Det här kan bli en riktig vardagsfavorit. Rostad blomkål får en helt annan smak än när du kokar den och parmesanost och citron sätter extra piff.

Pasta med rostad blomkål

  • Ingredienser

  • 800 g blomkålshuvud
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 50 g smör
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 4 portioner pasta
  • 100 g parmesan

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Pasta med chorizo i tomatsås

LÄS VIDARE

Pasta med chorizo i tomatsås

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Pasta med chorizo i tomatsås

30 min

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

20 min

Rätterna du lagar på 15 minuter

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Pasta med räkor och parmesan

20 min

Pasta cacio e pepe

20 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Markiz goda kyckling

35 min

Edamamepasta med purjolök och sesam

15 min

Stuvad blomkål med falukorv

15 min

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Citrusdoftande sås till laxen

20 min

Tonfisklasagne med krämig ostsås

50 min

Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling

30 min

Härlig husmanskost

Snabblagad pasta med lax och ärtor

30 min

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Raviloi all’uovo – Lotta Lundgrens recept

1 h 30 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Lax- och spenatröra med pasta

25 min

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min