Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

4,8 (6 röster)

Recept

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter. En härlig sallad med blandade salladssorter och toppa med en riktigt god vinägrett blandad av olivolja, citronsaften och salt.

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

  • Ingredienser

  • 1 salladshuvud, eller 1 kruksallad (litet)
  • 1 ekblads- eller endivsalladshuvud , litet
  • 1 frisésalladshuvud, endast de inre ljusa bladen
  • rucola, en rejäl näve
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärter
  • 2 bladselleristjälkar
  • 15 körsbärstomater
  • 2 msk pinjenötter
  • Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bruschetta – fräsch förrätt på ett kick

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Tillbehör mat

Salladsrecept

MER OM GODARE

Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Broccoligratäng – grönt är skönt

30 min

Paella loco med lax och räkor

Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto

30 min

Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter

40 min

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Nigeriansk kycklinggryta

1 h 30 min

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Blomkålssoppa av räddade grönsaker

30 min

Laga mat med räddade grönsaker

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Sveriges godaste macka

En starkare hummus med morot – måste testas

1 h

Broccoli- och grön ärtsoppa

25 min

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!

Allt du behöver veta om mat från Mellanöstern

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker

Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat

Auberginedipp och kaviardipp från Kreta

Sommarens fräschaste ta-med-mat

Pad thai med tempeh – gott och glutenfritt

Tröttnat på snabbmat och stillasittande?