Grön burrata med sting
30 min
Penne vodka – en skvätt vodka i såsen ger lite extra bett åt chilismaken. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.
Monica Åhlund, VD och sommelier, Vinguiden:
Matens karaktär: Hetta, sälta, kryddighet, sötma, rökighet, krämighet
En rätt med lite sting i! Här måste vi ta hänsyn till att strävhet (garvsyra) i röda viner kan ställa till det då de får hettan att bli än mer påtaglig, och hettan i maten sin tur gör att strävheten i vinet framträder än mer. För att undvika den smak-chocken väljer jag att istället rekommendera viner med låg strävhet och mycket frukt som kommer att dämpa hettan och hjälpa till att skapa en mjuk harmonisk smakupplevelse.
ROSÉVIN: Casa Marrone Rosato, 2018. Art nr 79108, 99 kr.
Doft: Fruktig doft med inslag av jordgubbar, tropisk frukt och stenfrukt.
Smak: Fruktigt vin med smak av hallon, jordgubbar, melon, stenfrukt och söta kryddor. Matvänlig syra och en harmonisk fruktsötma.
VITT VIN: Turckheim Pinot Gris Réserve, 2018. Art nr 2119, 99 kr.
Doft: Inslag av aprikos, muskot, blommor, päron, honung, liten beska och kryddor.
Smak: Medelfyllig med viss sötma, päron, sötma, lite honung och aningen apelsin med kryddiga toner.
30 min
1 h 30 min
10 min
40 min
30 min
45 min
30 min
30 min
30 min
30 min
45 min
30 min
40 min
40 min
30 min
1 h
45 min
50 min
25 min
25 min
1 h
40 min
40 min
30 min
1 h 30 min
10 min
40 min
30 min
45 min
30 min
30 min
30 min
30 min
45 min
30 min
40 min
40 min
30 min
1 h
45 min
50 min
25 min
25 min
1 h
40 min
40 min