Bakad fläsksida med krondillsmajonnäs

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Bakad fläsksida med krondillsmajonnäs

Bjud dina nära och kära till fest med denna bakade fläsksida som serveras med krondillsmajonnäs, fläsksås och vinägerstekt kål. Toppa med lite örter plockade i naturen. En ljuvlig rätt som det inte går att få nog av!

Recept av kocken Oskar Persson.

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt passar bra med smörkokt broccoli och ugnsrostad potatis.

Ingredienser

Fläsksidan

  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 kvistartimjan
  • 2,5 kgfläsksida, cirka
  • 2 grankvistar
  • 2 enkvistar
  • 1 dlsojasås
  • Salt
  • Peppar

Krondillsmajonnäs

  • 20 krondillstoppar
  • 200 gbabyspenat
  • 5 dlRapsolja
  • 2 äggulor
  • 2 mskdijonsenap
  • champagnevinäger
  • Salt

Fläsksås

  • 2 mskgula senapsfrön
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 3 lfläskfond
  • 3 kvistartimjan
  • Soja
  • sherryvinäger
  • granskott
  • 50 gsmör
  • Salt

Vinägerstekt kål

  • 2 mskRapsolja
  • 200 ggrönkål, eller svartkål
  • sherryvinäger
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakad fläsksida med krondillsmajonnäs