Läcker bönsallad till buffén.
Läcker bönsallad till buffén.

Italiensk bönsallad

4,6 (5 röster)

Medelhavsmat

Här är en härlig italiensk bönsallad till buffébordet. Ett bra vego-alternativ med halvtorkade körsbärstomater, salladslök och dressing med persilja och salvia. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.

  • Tips! Låt bönsalladen gärna stå kallt några timmar innan servering.

Italiensk bönsallad

  • Ingredienser

  • 2 burkar cannellinibönor, à 400 g
  • 3 salladslökar
  • 1 burk halvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g
  • Dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja, från tomatburken eller olivolja
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 8 salviablad, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymald

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Skaldjurssallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Italiensk mat

Buffé

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Skaldjurssallad med chili och citron

25 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Marinerad paprika

55 min

Frittata med rucola

55 min

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Bästa halloumiburgaren

30 min

Världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Små spenatpajer

1 h

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

40 min

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

50 min

Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

40 min