Ingredienser
- 380 gkikärter, på burk
- 380 gsvarta bönor, på burk
- 2 mskkikärtsspad
- 2 dlhavregryn
- 2 mskPotatismjöl
- 2 tskPaprikapulver, rökt
- 1 tskRosmarin, torkad
- 2 tskSpiskummin
- 1 mskkinesisk soja
- 1,5 mskGrönsaksfond
- Salt och svartpeppar
- Rapsolja, till stekning
Grönärtsguacamole
- 1 vitlöksklyfta, stor
- 250 gÄrter, gröna frysta, upptinade
- 1 tskSpiskummin
- 0,5 citron, saften
- 1 rödlök, liten
- 1 stTomat
- 1 nävefärsk koriander
- Salt och svartpeppar
Umamiböndressing
- 380 gvita bönor, stora
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tskSenap
- 1 tskJapansk soja
- 0,5 tskGurkmeja
- 0,5 citron, saften
- 2 mskNäringsjäst
- 0,5 dlVatten
- Salt och svartpeppar
Grönkålschips
- 100 ggrönkål
- 1,5 mskRapsolja
- Salt och svartpeppar
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 1 citron, saften
sötpotatispommes
- 2 sötpotatisar, stora
- 1 krmCayennepeppar
- Salt
Till servering
- 6 hamburgerbröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept