Mästerkockens grillade sommarpaj

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Mästerkockens grillade sommarpaj

Smulpaj är den godaste efterrätten att äta i det gröna, om du frågar kocken Paul Svensson.

Här bjuder han på sitt bästa recept på grillad sommarpaj med blandade bär, grovriven choklad, mandel och vaniljsås.

Paj i foliepaket är perfekt till picknick.

Ingredienser

Smulpajen

  • 400 gblandade bär, t ex vinbär, hallon och jordgubbar
  • 0,5 dlchoklad, grovriven
  • 1 dlhavregryn
  • 95 gSmör, osaltat och rumsvarmt
  • 1 dlVetemjöl
  • 0,5 dlMandel, hackad
  • 1 dlSocker
  • 1 mskmaizena
  • 2 mskFlorsocker

Vaniljsås

  • 1 vaniljstång
  • 5 dlgrädde
  • 5 dlmjölk
  • 5 äggulor
  • 2 dlSocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mästerkockens grillade sommarpaj