Sommarmat: Bästa kokböckerna

Somriga bufféer och lyxiga drinkar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kommersiell text (läs mer här)

Vill du bjuda gästerna på något extra smaskigt i sommar? På sommaren ska matlagningen gå snabbt, vara enkelt och riktigt gott.

Här får du tips och inspiration på nya rätter att servera på sommarens alla fester!

Jennys sommar

"Jennys sommar” är en given följeslagare i köket under årets varma månader när grillen tas fram. Förutom mängder av bra recept på grillmiddagar bjuder Jenny Warsén här på härlig midsommarmat, läskande drycker, svalkande efterrätter och gofika. Här hittar du dessutom förslag på picknickmat och hennes bästa tips på vad du kan göra med trädgårdens bär och frukter. Med sina välsmakande och rättframma recept har Jenny Warsén blivit en av landets mest populära matbloggare, ”Jennys sommar” är hennes femte kokbok efter succéer som ”Snabbt, gott och billigt”, ”Middagstipset” och ”Baka med godis”.

Jenny Warsén

Till shoppen
Jennys sommar

Warsén, Jenny

Jennys sommar

169,00 kr259,00 kr


Sommarmat på stora fat

”Sommarmat på stora fat” ger dig recept på enkel och god mat att bjuda på under de varma ljusa månaderna, då de spontana besöken och middagarna ofta blir fler. Här finns frukost- och brunchrätter som är lätta att multiplicera efter hur många gäster som råkat stanna över natten, luncherna som är enkla att slänga ihop när systern dyker upp med hela sin familj, fikorna som räcker till många även om sötsuget är större än vanligt, middagarna där det inte gör något om fikagästerna inte gått hem. Och snacksen till den där sista lilla skvätten som ska ner innan natten kommer. Mat som gör det lättare att umgås!


Mat i sommartid

I Mathias Dahlgrens nya kokbok är det fullt fokus på den ljusa tiden av året. Semesterfrukosten, brygglunchen, drinkarna med tilltugg, grillmiddagar och fester under ljumma sommarkvällar, midsommar- och kräftkalas, det hembakade, sommarens bär, skörde- och svampfester och odlandet. Men boken spänner över en längre tid än bara sommaren. Från dagen efter Valborg när brasan slocknat och knopparna brister på björken, till när kvällarna börjar mörkna igen och båten måste upp ur sjön. Det är den tiden då det börjar bli dags att tända i brasan, dra på sig raggsockorna och njuta av en kantarelltoast och ett glas rött. Men innan dess, se först till att njuta av allt det goda som sommarköket och ljuset bjuder på!


Mat som gör gott

Med Tareq Taylors hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi så det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen.


Grilla grönt

Nu är det dags att låta grönsakerna spela huvudrollen även på grillen. I den här boken får du mer än 80 recept på allt från snabbt halstrade primörer till indirekt grillade rotfrukter, bakade pajer och matiga gratänger, efterrätter, röror och tilltugg. Allt tillagat på grillen. Boken innehåller även menyer med förslag till stora och små middagar samt en praktisk grillskola.


Tinas sommar

Tinas sommar är fullproppad med recept på jättegod mat som kan ätas på stranden, på verandan eller i trädgårdsbersån. Här finns bästa sommarfrullen, räkfrossa med allt därtill och strandhugg med grillat, sallader och oumbärliga såser och röror. Med Tinas härliga strössel av olika smaksättningar kan du lätt piffa upp och förnya sommarens alla kött- och fiskrätter, sallader och såser.


Husmorsorna presenterar: Festmat

Det finns alltid en anledning till att fixa fest! Du får äta god mat, öppna en flaska vin och ha en fantastisk kväll med alla du känner – eller med någon speciell som bör firas lite extra. Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall har samlat sina läckraste recept på härlig festmat: smörgåstårtor, mat i bröd, snittar, stekar, grillat, lyxiga soppor och massor av annat som passar alla möjliga firanden. Du får dessutom vin- och öltips, roliga tester, serier och massor knep för att komma i rätt partystämning.


Rök och grilla

Ingenting går upp mot den lite rökiga smaken av mat som tillagats på en grill – och i kombination med släkt och vänner i trädgården kan livet knappast bli bättre! Den här samlingen läckra recept innehåller allt du behöver för det perfekta grillpartyt. Här finns allt från klassiska recept på hamburgare till mer avancerade rätter som jerkkryddad fläskfilé och kycklingvingar med whiskyglaze. Låt grillpartyt börja!


Supergott och supersnabbt

Den smaksäkra tv-kocken och matskribenten Jessica Frej välkomnar er in i hennes kök där det varje dag lagas supergod mat, supersnabbt. Alla Jessicas enkla tips och trix får dig att glänsa i köket, varje dag. En perfekt gräddig sås till linguinen vägs upp med syrliga citroner och krispiga hasselnötter för perfekt balans. Söt marängsviss får sällskap av en syrlig rabarbercurd som gör att hela desserten känns lätt som en sommarnatt. Här finns bara enkla recept – Jessica använder så få ingredienser som möjligt och förenklar momenten så långt som det går. Middag, lunch eller mellanmål – i ”Supergott & Supersnabbt” finns alla recept man behöver för att hitta matglädjen i vardagen.


Lomelinos glass

Upptäck hur underbart gott och överraskande enkelt det är att göra din egen glass! I Lomelinos glass finns gräddiga glassar, svala sorbeter, glassar med nötter och choklad och sommarens alla läskande frukter och bär. Här finns också floats, desserter, glasstårtor och tillbehör såsom såser och maränger. Recepten presenteras med Linda Lomelinos omisskännliga stil där sockersött möter sparsmakat vemod. Hennes underbara foton får det att vattnas i munnen och väcker ett begär som endast kan stillas av något svalkande. Dessutom enkelt beskrivet för både glassmaskin eller bara rörd i bunke.


Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Midsommarmat

Buffé

Mat

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och pengar – satsa på matlådan

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillmästarens bästa pryltips inför grillsäsongen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Smarta köksprylar: 3 bra tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Picknickgrillar – årets tips på bärbara grillar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julens bästa kokböcker

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tareq Taylors bästa kokböcker

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga italienskt: Här är allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Allt du behöver för att baka kladdkaka

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Äta ute - nya trenden istället för krogen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Höstmat: Kokböcker med goda grytor och långkok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och laga all mat i en form

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Expertens tips: ”Utgå från maten när du väljer vin”

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grytor och kastruller – bra tips till köket

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Plocka svamp: Guide till allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Göra egen pasta – här är allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vintillbehör som gör festen roligare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga asiatiskt: Köksprylarna du behöver

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Välkommen till tv-kanalen Godare