Filip Poon ger tips inför helgens matlagning
Läs chatten där kocken svarade på läsarnas frågor
Uppdaterad:
Filip Poon
Vad ska du laga i helgen? Behöver du tips och inspiration?
Då har du kommit rätt!
I chatten svarade kocken och youtubern Filip Poon på frågor om enkla helgmiddagar, kreativ lördagsmat – och godaste hamburgertillbehören.
Fredag innan löning behöver inte betyda snabbnudlar och knäckemacka.
I stället krävs bara lite extra inspiration och omtanke för att lyckas med något riktigt gott. Som en värmande soppa. En one-pot pasta. Eller varför inte en hemmagjord kebabpizza?
Men var ska man börja? Hur förbättrar man sina makaroner, gör egen gorbys-pizza - eller friterar vårrullar så att de smakar exakt som på restaurang?
Den omtyckta kocken Filip Poon har svaren.
Läs chatten där Filip Poon svarade på läsarnas frågor.
Slog igenom i Sveriges mästerkock
På sin Youtubekanal med över 126 000 prenumeranter lagar han allt från “en galet god cheesburgare”, “bästa dejt-desserten” till “en äckligt god oxfilémacka”. Han har dessutom en serie om mat på budget, där han visar hur du äter gott för minsta möjliga peng.
Filip Poon slog igenom i ”Sveriges mästerkock”på tv 2015. Han blev snabbt en så stor favorit att jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Kort därefter tog han OS-guld ihop med kocklaget Stockholm Culinary Team.
I dag klassas Filip som en av Sveriges största matprofiler på plattformen.
Filip Poon
Ålder: 25
Yrke: Kock och youtuber
Bor: Stockholm
Vill lära sig mer om: Den afrikanska matkulturen. Jag tror att den kommer blomma upp rejält inom kort.
Drömmer om: Att utveckla min kanal och nå ut till fler människor.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Chatta med Mischa Billing om bästa vinet
Kockens knep: Så fixar du godaste påskmaten
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Läs chatten om vin med sommelier Sarah Lindstrand Mboge
”Det godaste jag ätit”
Christin Kashou om vinsten: ”Extremt känslosamt”
Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker
Mischa Billing: ”Jag behöver inte längre vara perfekt”
Chatta med PT-Fia: Så lyckas du med en hållbar förändring
Tröttnat på snabbmat och stillasittande?
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Är ägget kokt eller rått?
Rosa rätter på Alla hjärtans dag
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips
Ät smart, hjälp planeten – och få bättre flås
Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök
Skåpmat: Så lagar du god mat av konserver
Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk
Filip Poon: Så startar du en matkanal på Youtube
Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Chatta med Mischa Billing om bästa vinet
Kockens knep: Så fixar du godaste påskmaten
Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Läs chatten om vin med sommelier Sarah Lindstrand Mboge
”Det godaste jag ätit”
Christin Kashou om vinsten: ”Extremt känslosamt”
Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker
Mischa Billing: ”Jag behöver inte längre vara perfekt”
Chatta med PT-Fia: Så lyckas du med en hållbar förändring
Tröttnat på snabbmat och stillasittande?
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Är ägget kokt eller rått?
Rosa rätter på Alla hjärtans dag
Kommersiell text, innehåller annonslänkar