Rödbetshummus
Rödbetshummus

Rödbetshummus

4,3 (3 röster)

Tilltugg och snacks

Rödbetshummusen får en otroligt härlig färg och passar perfekt att dippa grönsaker eller bröd i och är perfekt att ha på ett buffébord.

Tips! Spola kikärtorna i vatten och pilla bort skalet, det gör hummusen krämigare. Du kan också tillsätta en matsked turkisk yoghurt för en extra len röra.

Rödbetshummus

  • Ingredienser

  • 2 kokta rödbetor
  • 400 g kikärtor
  • 1 dl turkisk yoghurt, ricotta eller getost
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk citron, pressad saft
  • salt och peppar
  • Till garnering

  • nötter, yoghurt och örter

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Klassisk hummus

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Tillbehör mat

Vegetarisk mat

Mat från Mellanöstern

MER OM GODARE

Hot tuna melt – en amerikansk klassiker

30 min

Majsdipp med ost

20 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Blomkålspopcorn

40 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Sötpotatishummus – krämig och god

25 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Färskost – superenkelt och gott

15 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Picklade kantareller

20 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga

30 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Gröna bönor, sesamfrön, chiliflakes & gräddfil

10 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Laxtartar till förrätt – recept med friterat rispapper

30 min

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

30 min