Så gör du kåltaco – Årets rätt 2019
Kåltacos är en riktig smakexplosion med en skön blandning av krispigt och mjukt. David Lundqvist, årets kock 2018, bjuder på receptet till sin fräscha och goda rätt – en riktig smakfest!
Ingredienser
Spetskålen - "tacoskalen"
- 1 ekologisk spetskål
- 2 lVatten
- 2 mskSalt
- isvatten
Svarta bönor
- 250 gSvarta Bönor, blötlagda över natt och kokade (eller svarta bönor på burk)
- 0,25 röd chili, urkärnad och fint skuren
- 1 mskSesamolja
- 1 mskkorianderstjälkar, fint skurna
- 1 mskJapansk sojasås
- 1 mskLimejuice
Kimchimajonnäs
- 2 äggulor
- 1 mskDijonsenap
- 1 mskkimchibas, svenskproducerad och utan tillsatser
- 1 mskLimejuice
- 2,5 dlRapsolja
- 1 mskSoja
- Salt
Portobellosvamp
- 4 portobellosvampar, stora
- 0,5 lOlivolja
- 1 röd chili, urkärnad och skivad
- 2 vitlöksklyftor, skalade, krossade och hackade i mindre bitar
- 50 gIngefära, skalad och hackad i mindre bitar
- 2 mskJapansk sojasås
- 2 Lime, juicen
- 100 gCHEDDAR, finriven
- Salt
Tillbehör
- 25 gKoriander, grovhackad
- 200 gBöngroddar, sköljda
- 2 rödlökar, skalade, tunt hyvlade och lagda i isvatten
- 1 röd chili, urkärnad och tunt strimlad
- 2 Salladslökar, tunt strimlade
- Flingsalt
- Olivolja
- Svartpeppar, nymalen