Så gör du kåltaco – Årets rätt 2019

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Så gör du kåltaco – Årets rätt 2019

Kåltacos är en riktig smakexplosion med en skön blandning av krispigt och mjukt. David Lundqvist, årets kock 2018, bjuder på receptet till sin fräscha och goda rätt – en riktig smakfest!

Ingredienser

Spetskålen - "tacoskalen"

  • 1 ekologisk spetskål
  • 2 lVatten
  • 2 mskSalt
  • isvatten

Svarta bönor

  • 250 gSvarta Bönor, blötlagda över natt och kokade (eller svarta bönor på burk)
  • 0,25 röd chili, urkärnad och fint skuren
  • 1 mskSesamolja
  • 1 mskkorianderstjälkar, fint skurna
  • 1 mskJapansk sojasås
  • 1 mskLimejuice

Kimchimajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 mskDijonsenap
  • 1 mskkimchibas, svenskproducerad och utan tillsatser
  • 1 mskLimejuice
  • 2,5 dlRapsolja
  • 1 mskSoja
  • Salt

Portobellosvamp

  • 4 portobellosvampar, stora
  • 0,5 lOlivolja
  • 1 röd chili, urkärnad och skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade, krossade och hackade i mindre bitar
  • 50 gIngefära, skalad och hackad i mindre bitar
  • 2 mskJapansk sojasås
  • 2 Lime, juicen
  • 100 gCHEDDAR, finriven
  • Salt

Tillbehör

  • 25 gKoriander, grovhackad
  • 200 gBöngroddar, sköljda
  • 2 rödlökar, skalade, tunt hyvlade och lagda i isvatten
  • 1 röd chili, urkärnad och tunt strimlad
  • 2 Salladslökar, tunt strimlade
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Svartpeppar, nymalen
Kåltacos – årets rätt.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så gör du kåltaco – Årets rätt 2019