Färska fikon med ricotta och honung.

Foto: Johanna Åkerberg Kassel

Fikon med ricotta och honung

4,6 (5 röster)

Nyårsmat - lyxigaste recepten till nyårsmiddagen

Vackra färska fikon med ricotta och honung.
Denna lilla enkla men genialiska dessert åt jag i Barcelona på restaurangen Bodega 1900 för några år sedan. Jag blev blixtförälskad, otroligt enkelt och ändå så smakfullt, vackert och gott, tipsar Jessica Frej, kock och kokboksförfattare.

  • Om honung: Vissa av de flytande honungssorterna innehåller inte ren honung, utan honung blandad med socker. Så kolla noga vilken du köper. Jag brukar oftast ha fast honung hemma och då värmer jag den bara lite om jag vill att den ska vara flytande.
  • Tänk på: Finns det inga mogna fikon när du handlar, så gör hellre en annan dessert. När det är så få ingredienser i en rätt krävs det att alla är av toppkvalitet för att det ska smaka mycket och bli gott.

Fikon med ricotta och honung

  • Ingredienser

  • 250 g ricotta
  • 12 fikon, färska
  • 6 msk honung, smakrik

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jessica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).

LÄS VIDARE

Jessica Frejs lyxiga festmeny för nyår fixar du på 30 minuter

ÄMNEN I ARTIKELN

Nyårsmat - lyxigaste recepten till nyårsmiddagen

Recept

Efterrätt

Jessica Frej

Italiensk mat

MER OM GODARE

Fixa lyxig festmeny på 30 minuter

Lättlagad lyx för två

Syrlig citronkyckling med färska örter

45 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Odla egna kryddor – i kruka eller på balkong