Rustika rödbetsbiffar. Servera med kokt potatis.
Rustika rödbetsbiffar. Servera med kokt potatis.

Farmors rustika rödbetsbiffar

4 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Här är Annas farmors rustika rödbetsbiffar, som smakar super med kokt potatis.

Recept ur boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

Rödbetsbiffar med kokt potatis

  • Ingredienser

  • 400 g rödbetor
  • 250 g potatis
  • 1 dl purjolök, rå, finhackad
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm örtsalt, efter smak
  • olivolja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS

Köp boken ”Min farmor var vegan” här

Extern länk från Bokus

Klicka här!

LÄS VIDARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Svenska recept

MER OM GODARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

10 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Pappas kantarellomelett

15 min

Melonkulor med wasabi och sesam

10 min

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Lyxa till maten med smörslungad potatis

Tänk på det här när du ska frysa in mat

Så gör du läckra chips hemma

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare

40 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink

3 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Asiatisk nudelbowl

45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Morotssås med soltorkade tomater

1 h