Tre goda rätter för dagsvandringen

Publicerad 2020-04-09

Pytt, soppa eller pannkaka är gott i skogen.

Maten är ofta halva upplevelsen när man är ute i naturen och vandrar. Här är tre rätter som gör sig extra bra vid lägerelden och som är enkla att förbereda inför dagsvandringen.

Soppa är alltid bra att ha med på vandringen, enkelt att ha med varm i termos eller värma över öppen eld eller spritkök. Komplettera med ett gott bröd. Här är en kryddig och god linssoppa.

Masoor dal – indisk linssoppa. Recept av Zeina Mourtada.

Laga pannkakor i det fria är härligt. Gör i ordning smeten hemma och häll upp i en flaska så är det enkelt att steka på plats. Glöm inte panna, stekspade och sylt.

Pannkakor med färska bär

Pytt i panna och ägg går fort att laga till. Packa pytten så den håller sig sval. Packa in äggen i hushållspapper i en burk så de inte går sönder. Glöm inte salt och peppar och smör att steka i. Och en liten burk rödbetor så klart.

Pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp

Följ ämnen i artikeln