Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

3,4 (107 röster)

Stekskolan

– Nu ska jag visa hur du kan göra den godaste äggröran, säger kocken Mattias Larsson.

Till äggröran serverar han lite smörstekt bröd, knaperstekt bacon, tomat och riven västerbottenost – det blir en supergod brunchmacka.

– Jag berättar också om tricket hur man får äggröran att hålla sig krämig under hela brunchbjudningen.

Toast med äggröra, knaperstekt bacon, riven västerbottenost, tomat och basilika

  • Ingredienser

  • 12 skivor bacon
  • 4 skivor toastbröd
  • 50 g västerbottenost
  • 100 ask cocktailtomater
  • smör
  • salt
  • Äggröra

  • 6 ägg
  • 0.5 dl vispgrädde
  • smör
  • salt
  • Till servering

  • basilika

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Därför ska du vända köttet mer än en gång

ÄMNEN I ARTIKELN

Stekskolan

Recept

Brunch

Frukostrecept

MER OM GODARE

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Så odlar du basilika

Så steker du lax till perfektion

40 min

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Så steker du extra god kyckling

Janssons frestelse – krämig och varm

1 h

Därför ska du aldrig riva vitlök

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Laga Markiz krämiga pasta

50 min

Krämig tacosill

10 min

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Krämig sillröra med prästost och dillfrön

10 min

Toppa julgröten med nya och goda smaker

45 min

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Boxty – irländska potatispannkakor

45 min

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Så fixar du lyxig hotellfrukost hemma

Shakshuka med vegansk äggröra

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Laga helgrön helgmat i år

Mandelröra med ricotta och mynta

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor