Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Sallad med pärlcouscous och ugnsrostade tomater

Av Sofia Henriksson

(7)

Vad tycker du?

Sallad med pärlcouscous och ugnsrostade tomater

Bjud på en favoritsallad från Mellanöstern! På välsorterade mataffärer hittar du idag den underbara pärlcouscousen. Den fungerar perfekt i en härlig lite syrlig sallad med ugnsrostade tomater och balsamico.

Recept av Godare-profilen Sofia Henriksson.

Sallad som är perfekt för picknick och grillbuffé.

Ingredienser

  • 250 gpärlcouscous
  • 1 buljongtärning, höns eller grönsak
  • 300 gKalamataoliver
  • 300 gkörsbärstomater
  • 1 rödlök, liten
  • 2 Citroner
  • 2 mskBalsamvinäger
  • 1 krukapersilja
  • 2 mskolivolja
  • 1 zucchini
  • 75 gsalladsmix, småblad

Hummus

  • 400 gkikärter, kokta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msktahini, ljus
  • 1 citron, eller mer efter smak
  • 1,5 tskSalt
  • vatten, eventuellt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sallad med pärlcouscous och ugnsrostade tomater

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept

Ämnen