Ingredienser
- 250 gpärlcouscous
- 1 buljongtärning, höns eller grönsak
- 300 gKalamataoliver
- 300 gkörsbärstomater
- 1 rödlök, liten
- 2 Citroner
- 2 mskBalsamvinäger
- 1 krukapersilja
- 2 mskolivolja
- 1 zucchini
- 75 gsalladsmix, småblad
Hummus
- 400 gkikärter, kokta
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msktahini, ljus
- 1 citron, eller mer efter smak
- 1,5 tskSalt
- vatten, eventuellt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept