Hanna Olvenmark bästa tips på billig mat
Läs chatten med frågor och svar
Uppdaterad:
Matsmarta onsdag
Långt till lön och tomt i kylskåpet?
I dag svarade matbudgetproffset Hanna Olvenmark på frågor om billig mat i chatten.
Här nedan kan du läsa hennes svar och få tips på budgetmatlagning.
Hanna Olvenmark är en riktig snåljåp säger hon själv, och det med stolthet. Hanna driver sajten undertian.com och är ett riktigt proffs på hur man kan laga så god mat som möjligt med liten budget.
– För mig handlar det om mer än att spara pengar, jag tycker att det är fint att vara sparsam med jordens resurser, att minska såväl matsvinnet som vårt klimatavtryck. För billig mat med mindre kött är ofta bra för klimatet också.
Här nedan fick läsarna ställa frågor om hur man enklast får pengarna till mat att räcka ända fram till lönen utan att servera havregrynsgröt varje dag.
Hanna Olvenmark
Ålder: 33.
Familj: Sambo och dottern Ronja, 1.
Bor: Göteborg.
Gör: Dietist och författare.
Aktuell med: Sajten undertian.com, instagramkontot Portionen under tian och boken ”Portionen under tian – Äta ute”, som kommer i slutet på februari.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Bönchili med majskräm
1 h
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Läsarna chattade om julgodis med Fredrik Nylén
CHATT: Så gör du bästa julfikat
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Mattias Larssons bästa silltips till jul
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Chatta med Mischa Billing om bästa vinet
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Fattiga riddare till frukost
20 min
Gör goda kakor av torrt bröd
Toscansk panzanella-sallad
20 min
Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”
Bönchili med majskräm
1 h
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Läsarna chattade om julgodis med Fredrik Nylén
CHATT: Så gör du bästa julfikat
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Mattias Larssons bästa silltips till jul
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Chatta med Mischa Billing om bästa vinet
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Fattiga riddare till frukost
20 min
Gör goda kakor av torrt bröd
Toscansk panzanella-sallad
20 min
Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min