Luftigt, knaprig skorpa och lite seg, så ska en riktig ciabatta vara.
Foto: Thinkstock
Luftigt, knaprig skorpa och lite seg, så ska en riktig ciabatta vara.

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3,5 (135 röster)

Bakrecept

Ciabatta – baka det goda italienska brödet själv. Hård skorpa och mjukt fint innanmäte. Servera med parmaskinka, rucola, avokado och tomater. Toppa med balsamicovinäger och rostade pinjenötter.

Ciabatta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 25 g jäst, för matbröd
  • 5 dl vatten, knappt fingervarmt
  • 12 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 msk strösocker
  • Till utbakning

  • 2 dl durumvetemjöl

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE