Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör

Tommy Myllymäkis lagar halstrade havskräftor med citrongräs, schalottenlök och brynt smör.

– Jag tycker det här är det godaste sättet att äta havskräftor på, säger han.

Recept ur boken ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).

Havskräftor med citrongräs, schalottenlök och brynt smör.

Ingredienser

  • 12 havskräftstjärtar, skalade
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 stjälkcitrongräs, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • Dill , till garnering
  • smör, till stekning (ca 50 g per stekpanna)
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör