Havskräftor med citrongräs, schalottenlök och brynt smör.

Foto: Björn Ceder

Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör

Bli först med att rösta!

Middagstips

– Jag tycker det här är det godaste sättet att äta havskräftor på, säger Tommy Myllymäki.

– Du kan använda hela citrongräset, se bara till att skära ner det ordentligt. Sen steker du det mjukt tillsammans med kräftorna. Det bidrar med fin parfym som passar bra med syran i rätten. Smöret som kräftorna steks i skedar du över rätten vid servering.

Recepten är hämtade ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).

Halstrade havskräftor med citrongräs, schalottenlök och brynt smör

  • Ingredienser

  • 12 havskräftstjärtar, skalade
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 stjälk citrongräs, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • dill , till garnering
  • smör, till stekning (ca 50 g per stekpanna)
  • salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Stekt ankbröst med krämiga cashewnötter, äppelsås & stekt endiv

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Förrätt

Tommy Myllymäki

MER OM GODARE

Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv

Potatismos med brynt smör

30 min

Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité

1 h