Lyxa till maten med smörslungad potatis

Av: 

Aftonbladet

Godare

Kokt potatis i all ära. Men med bara några få enkla knep kan du göra smörslungad potatis i stället - så mycket lyxigare! Allt du behöver är smör, dill, salt och peppar. I klippet visar matkreatören Sofia Henriksson exakt hur du gör.

Sofia Henrikssons nya tv-program

Sofia Henriksson vann Sveriges Mästerkock 2020 och nu är hon aktuell med ett eget program ”Världens smaker” på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på gyoza med dipp, enchiladas och tortellini med brynt smör.

Du kommer också kunna se programmen på Aftonbladet Mat & dryck. Håll utkik!

Se hela programserien med Sofia Henriksson på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Sofia Henriksson tipsar om extra god potatis.
Perfekta pommes

Pug

Perfekta pommes

210,00 kr

Läs mer

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Sofia Henrikssons gyozas med dipp

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Potatisrecept

Sveriges mästerkock

Sofia Henriksson – matkreatör

MER OM GODARE

Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis

45 min

Så gör du en supersnabb kålsallad

30 min

Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser

Vad blir det till middag?

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Sofias superpasta

1 h 15 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Därför ska du aldrig riva vitlök

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Heta enchiladas med en hemlig ingrediens

45 min

Sofia Henrikssons härliga sommarsallader

Mexikansk streetfood – majssallad med kyckling

25 min

Sommarsallad till picknick och grillat

40 min

Sofias krämiga potatissallad med färsk sparris

45 min

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Härliga sommarsmaker

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Tareq Taylor: ”Jag tillagade en bäver i Dalsland”

Fem svenska fiskar att äta i sommar