Choucroute
Choucroute

Choucroute – smakrik korvgryta

3,4 (23 röster)

Choucroute är en fransk gryta från Alsace med olika fläskkött och surkål.
– Potatisen kokas för sig och inte direkt i grytan – då suger den inte åt sig av surkålens syra, säger Tareq.
Recept ur Tareq Taylors kokbok Middag i en gryta.

Choucroute

  • Ingredienser

  • 300 g fläskbog, varmrökt
  • 500 g fläsksida, färsk
  • 8 lagerblad, eller fler efter smak
  • 2 tsk salt
  • 10 svartpepparkorn, hela
  • 2 l vatten
  • 600 g potatis, eller mer
  • 1 surkålshuvud, helt. eller
  • 800 g surkål, på burk
  • 500 g salsicca, av god kvalitet, gärna smaksatt med fänkål
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe timjan
  • Till servering

  • senap, fransk

Gör så här

LÄS VIDARE