Vassa Santoku-knivarna som gör dig till en mästare i köket

Artikeln innehåller annonslänkar

Med en riktigt vass kniv blir matlagningen både enklare och roligare.
Med en riktigt vass kniv blir matlagningen både enklare och roligare.

Vässa matlagningen!
Den japanska kniven Santoku är riktigt vass och mångsidig – och oumbärlig i köket.

Här är populära Santoku-knivar från flera kända märken.

Bland de japanska kockknivarna är Santoku-kniven den mest mångsidiga eftersom den har flera användningsområden.
Namnet Santoku betyder ungefär Tre uppgifter, vilket beskriver dess syfte, den kan användas till kött, fisk och fågel eller för att strimla, tärna och hacka. Dess många användningsområden gör den till en användbar kniv i alla kök och bidrar säkerligen till dess popularitet.
Japan har en lång tradition av smide och att tillverka riktigt vassa knivar av hög kvalitet som håller sig vassa länge.

Miyabi Birch 5000 MCD Santoku Kockkniv 18 cm

Kockkniv från Miyabi.
Kockkniv från Miyabi.

Miyabi är kända för sina otroligt vassa knivar och dess livsstidsgaranti och denna Santoku-kniv kan bli ett riktigt skarpt tillskott i köket. Kniven är tillverkad med japanska traditionella metoder och har ett handtag i finsk masurbjörk. Bladet har en kärna av härdat pulverstål och täckt med rostfritt stål i damaskdesign. Läs mer och köp här (annons).

Satake Houcho Santokukniv 17 cm

Kniv från Satake.
Kniv från Satake.

Satakes santokukniven har en vacker, stilren design i högkvalitativt stål, med slitstarkt och vattentåligt handtag i magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Säljs just nu till kampanjpris – läs mer och köp här (annons).

Zanmai Modern Molydenum Santoku 18 cm

Kockkniv från Zanmai.
Kockkniv från Zanmai.

Zanmais kniv är tillverkad i riktigt högkvalitativt stål, Vanadium 8A, och har ett handtag i svart pakkaträ som ger ett bekvämt grepp. Läs mer och köp här (annons).

Satake Pro Santoku 17 cm

Proffsig kniv från Satake.
Proffsig kniv från Satake.

Denna Santoku-kniv ur Satakes professionella serie är framtagen i nära samarbete med svenska kockar. Kniven är tillverkad i AUS8-stål, ett stål med god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.

Kai Wasabi Black Santokukniv 16,5 cm

Kniv från Kai.
Kniv från Kai.

Japansk santokukniv från KAI i rostfritt stål med hög kolhalt, handtag i en blanding av bambu och polypropen. Läs mer och beställ kniven här (annons).

Global 35 år GS-109 Santokukniv 13 cm

Santokukniv från Global
Santokukniv från Global

Denna kniv är speciellt framtagen inför Globals 35-årsjubileum och säljs i en begränsad utgåva. Kniven är med sina 13 cm en liten och smidig kniv att hacka grönsaker och skära mindre köttbitar med. Skaftet är tillverkat i Globals egna stålblandning Cromova 18 och skaftet är fyllt med sant för att ge en perfekt balanserad kniv. Säljs just nu till kampanjpris – läs mer och köp här (annons).

Tips! Håll skärpan med ett riktigt bra bryne

Bryne från Satake
Bryne från Satake

Keramiskt Bryne från Satake med handtag i magnoliaträ och en 24 cm lång brynstav, säljs just nu till riktigt bra pris hos Kitchentime - läs mer och beställ här (annons).

Publisert:

LÄS VIDARE

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Joel Holmgren
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET