Biscotti – så bakar du italienska mandelskorpor
Biscotti är klassiska små italienska skorpor med grovhackad mandel. Underbara att doppa i kaffekoppen men kan avnjutas till nästan vad som helst. Kexet passar lika bra till sommarens desserter som till en av sju sorters kakor till jul, eller till att doppa i sött vin.
1 portion ger cirka 40 kex.
Ingredienser
- 2 dlmandel, hasselnötter och/eller pistagenötter, grovhackade, rostade
- 100 gsmör
- 200 gsocker
- 2 ägg, medelstora
- 300 gvetemjöl
- 1 tskBakpulver
- 2 tskCitronskal, eller apelsinskal
- 1 nypaanisfrön, krossade, eller fänkålsfrön
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept