Lax- och räktårta
Rökt lax, räkor och ost – mångas favoriter på smörgåstårtan. Här kan du välja att köpa färdig skagenröra eller tzatziki eller göra egen. Recept ur ”Smörgåstårtor och smörrebröd” av Birgit Nilsson Bergström.
Lax- och räktårta
Ingredienser
- 6 hönökakor, halvor
Fyllning 1
- 2 dl skagenröra, köpt eller hemgjord, ev riven ingefära eller pressad citronsaft
Fyllning 2
- 2.5 dl tzatziki, köpt eller hemgjord
Garnering
- 1 dl majonnäs
- 1 dl yoghurt, grekisk eller turkisk
- 6 tunna skivor kallrökt lax, stora
- gurka, skivad på längden
- 7 stjälkar sparris, gröna
- ärtskott
- 200 g skalade räkor
- 8 skivor ost, t ex edamer
- 80 g röd rom , stor-kornig
- lime, i klyftor
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Smörgåstårta – perfekt bjudmat
Smörgåstårta med kyckling och caesardressing





45 min
Succé för såskurserna i Aftonbladet Plus
Pizza med salsiccia och mozarella





2 h

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Focaccia på rester från kylskåpet

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong
Smörgåstårta a la herr Jansson





Köttbullstårta – barnens favorit





30 min
Club sandwich – matig macka med kyckling





30 min
Vilda växter som går att äta
Kycklingtacos med tomatsalsa och avokado





45 min
Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga





30 min
Brownies – enkelt att baka och gott till fikat





40 min
Chokladmoussetårta med mandelbotten





1 h
Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning





1 h 30 min
Svamp Rydberg





30 min
Lyxig korv med bröd





30 min
Vegansk pavlova med basilika och bär





4 h 15 min
Gyoza med het dippsås





1 h
Auberginepasta med pangrattato





30 min
Smoothiebowl – vegansk med blåbär





10 min
Vegansk äggröra av tofu – så gör du





20 min
French 75 – cocktail med citronsting





20 min