Saltgurka – så lägger du in den själv

Av Nina Kindbro

(29)

Vad tycker du?

Saltgurka – så lägger du in den själv

Saltgurka – Att lägg in egna grönsaker är både roligt och väldigt gott och leverpastejsmackan lever verkligen upp med hemgjord saltgurka på toppen. Här är ett enkelt och gott recept.

1 portion i receptet blir 1 kg inlagd saltgurka.

Saltgurka

Ingredienser

  • 1 kgvästeråsgurkor
  • 25 svartvinbärsblad
  • 10 dillkronor, utan stjälk
  • 0,5 dlpepparrot, skalad och skivad eller tärnad

Lag

  • 1 lVatten
  • 0,5 dlSalt, utan jod
  • 2 tskSocker
  • 2,5 dlättikssprit, 12 %

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saltgurka – så lägger du in den själv

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.