Champinjonpastej med nötter på smörrebröd
En makalöst smaklig pastej som bara innehåller ingredienser från växtriket. Den kan ätas som den är men blir också perfekt på ett smörrebröd.
Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.
Champinjonpastej med nötter
Ingredienser
- 250 g champinjoner, färska
- 2 msk margarin, mjölkfritt
- 1 lök, gul
- 2 vårlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 150 g blandade nötter, till exempel valnötter och cashewnötter
- 380 g gröna linser
- 1 msk timjan, eller ½ kruka färsk timjan för varje matsked, hackad
- 1 msk rosmarin, eller ½ kruka färsk rosmarin för varje matsked, hackad
- 1 msk pressad citronsaft, eller mer
- 2 tsk sambal oelek
- svartpeppar
- soja
- honung