Foto: Åsa Dahlgren
Smörrebröd – klassisker med rostbiff, remouladsås och rostad lök.
Smarriga smörrebröd
4 (1 röst)
Recept
Smörrebröd! Det här är inga vanliga mackor, inte! Här toppas gott bröd med lax, pastej eller en symfoni av ostar – precis som på andra sidan sundet. Vi börjar med smörrebröd Köpenhamn – en klassisk och högt älskad kombination. Smaklig spis!
Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.
Smörrebröd Köpenhamn med rostbiff, remouladsås och rostad lök
Ingredienser
Remouladsås
- 2 dl majonnäs
- 0.5 dl crème fraiche
- 2 msk morot, finhackad
- 2 msk purjolök, finhackad
- 1 msk cornichoner, eller ättiksgurka, finhackad
- 1 msk lök, finhackad
- 1 msk kapris, finhackad
- 1 msk dragon, finhackad
- 1 tsk senap
- 1 msk pressad citronsaft, eller efter smak
- 0.5 tsk curry
- 2 tsk gurkmeja, (för färgens skull)
- salt och peppar
- strösocker
Smörrebröd
- 4 skivor bröd, till exempel ljust surdegsbröd eller fullkornslimpa
- smör
- 4 skivor rostbiff, färdiglagad, dubbla om skivorna är tunna
- 1 dl remouladsås
- 2 msk rostad lök
- 2 lökar, röda, små
- inlagda gurkor
- vattenkrasse, eller annan grönsallad
- pepparrot
Gör så här
Av: Aftonbladet