Smarriga smörrebröd

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Smarriga smörrebröd

Smörrebröd! Det här är inga vanliga mackor, inte! Här toppas gott bröd med lax, pastej eller en symfoni av ostar – precis som på andra sidan sundet. Vi börjar med smörrebröd Köpenhamn – en klassisk och högt älskad kombination. Smaklig spis!

Smörrebröd – klassisker med rostbiff, remouladsås och rostad lök.

Ingredienser

Remouladsås

  • 2 dlmajonnäs
  • 0,5 dlCrème fraiche
  • 2 mskMorot, finhackad
  • 2 mskPurjolök, finhackad
  • 1 mskcornichoner, eller ättiksgurka, finhackad
  • 1 mskLök, finhackad
  • 1 mskKapris, finhackad
  • 1 mskdragon, finhackad
  • 1 tskSenap
  • 1 mskPressad citronsaft, eller efter smak
  • 0,5 tskCurry
  • 2 tskgurkmeja, (för färgens skull)
  • Salt och peppar
  • Strösocker

Smörrebröd

  • 4 skivorbröd, till exempel ljust surdegsbröd eller fullkornslimpa
  • Smör
  • 4 skivorrostbiff, färdiglagad, dubbla om skivorna är tunna
  • 1 dlRemouladsås
  • 2 mskrostad lök
  • 2 lökar, röda, små
  • inlagda gurkor
  • vattenkrasse, eller annan grönsallad
  • pepparrot

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smarriga smörrebröd