Tarte flambée med fänkål och ricotta

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Paul Svenssons tarte flambée med fänkål, ricotta och svarta oliver är lika festlig som god. Toppa med lite fänkålsdill och pressad citronjuice och njut!

Recept ur ”Grönsaker A–Ö” av Paul Svensson.

Tarte flambée med fänkål och ricotta är lika festlig som god.

Ingredienser

  • 3 fänkål, små, med dill
  • 2 silverlökar
  • 0,25 dlolivolja, till stekning
  • 0,5 dlolivolja, till olivricottan
  • 50 gsmör
  • 250 gricotta
  • 80 gsvarta oliver, urkärnade
  • 2 arksmördeg
  • 2 msksherryvinäger
  • 0,5 citron
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tarte flambée med fänkål och ricotta