Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

Av Nina Kindbro

(42)

Vad tycker du?

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

– En vegetarisk favoriträtt som jag lagar minst tre gånger i månaden. På hemmaplan varierar jag mig ibland genom att byta ut fetaost mot riven västerbottensost. Det här är bara sååå gott, säger Jill Johnson.
Recept ur kokboken Jill och Marias taverna.

Jills sötpotatis med chili och spenat går lätt att variera.

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar, ca 800 g
  • 2 chilifrukter, eller efter smak
  • 1,5 dlMandel, grovhackad
  • 4 vitlöksklyftor, grovhackade
  • Olivolja, mycket
  • 2 mskHonung
  • 100 gSpenat, färsk
  • 150 gFetaost, alt. riven västerbottensost
  • balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.