Markiz Taintons härliga brunch

3,6 (5 röster)

Recept

Duka upp en kryddig och smakrik brunch med marockanska smaker. Doftande myntate, läcker rispudding, varm olivsallad och mumsiga harcha med ägg.
Recept av matkreatören Markiz Tainton.

Markiz brunch

  • Marockanskt myntate

  • 1 msk grönt te, lösvikt
  • 1 knippe mynta, färsk
  • 4 msk socker
  • 1 l vatten
  • Rispudding med pistach och granatäpple

  • 2 dl arborioris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 7 dl mjölk
  • 1.5 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 tsk apelsinblomsvatten, eller rosenvatten
  • Toppa med

  • pistagenötter, hackade
  • granatäppelkärnor
  • Varm olivsallad

  • 450 g oliver, gröna & svarta -urkärnade
  • 2 dl valnötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk harissa
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk mynta, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Ras el hanout

  • 3 kardemummafrön, hela
  • 1 kanelstång
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk anisfrön
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk kryddnejlikor
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 tsk muskotblomma
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk paprikapulver
  • Harcha

  • 3.5 dl semolina
  • 2 msk strösocker
  • 0.75 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Honungsblandning

  • 50 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 2 tsk honung
  • Ägg

  • 6 ägg
  • olivolja
  • ras el hanout
  • chiliolja
  • koriander
  • Snabb Harissa olja

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk harissa

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Bjud på rispudding, olivsallad och harcha.

LÄS VIDARE

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Brunch

Frukostrecept

MER OM GODARE

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Så får du perfekt couscous som Markiz

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min

Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka

40 min

Koriander – så smakar den allra mest

Markiz magiska topping på lasagne

Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid

15 min

Felet som alla gör med tomatpuré

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

”Jag vill göra julen magisk”

Så gör du en enkel skaldjursolja

35 min

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Saffransquinoa

30 min

Se våra mest gillade recept

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

Fem viner för efterlängtad vårkänsla

Här är sommelierens godaste drycker till jul och nyår

Nya restauranger i Not so white guide

Så blir laxen smartare mat