Markiz Taintons härliga brunch
Duka upp en kryddig och smakrik brunch med marockanska smaker. Doftande myntate, läcker rispudding, varm olivsallad och mumsiga harcha med ägg.
Recept av matkreatören Markiz Tainton.
Markiz brunch
Marockanskt myntate
- 1 msk grönt te, lösvikt
- 1 knippe mynta, färsk
- 4 msk socker
- 1 l vatten
Rispudding med pistach och granatäpple
- 2 dl arborioris
- 4 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 7 dl mjölk
- 1.5 dl socker
- 2 kanelstänger
- 2 tsk apelsinblomsvatten, eller rosenvatten
Toppa med
- pistagenötter, hackade
- granatäppelkärnor
Varm olivsallad
- 450 g oliver, gröna & svarta -urkärnade
- 2 dl valnötter
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk harissa
- 2 msk olivolja
- 2 msk citronjuice
- 2 msk mynta, finhackad
- 2 msk persilja, finhackad
- salt och svartpeppar
Ras el hanout
- 3 kardemummafrön, hela
- 1 kanelstång
- 5 lagerblad
- 1 tsk anisfrön
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 msk kryddnejlikor
- 1 msk korianderfrön
- 1 tsk muskotblomma
- 1 tsk kumminfrön
- 0.5 tsk ingefära, malen
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk torkad timjan
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 msk paprikapulver
Harcha
- 3.5 dl semolina
- 2 msk strösocker
- 0.75 tsk bakpulver
- 0.25 tsk salt
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
Honungsblandning
- 50 g smör
- 2 msk mjölk
- 2 tsk honung
Ägg
- 6 ägg
- olivolja
- ras el hanout
- chiliolja
- koriander
Snabb Harissa olja
- 2 msk olivolja
- 1 tsk harissa
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Markiz Taintons goda saffranssill
20 min
Så får du perfekt couscous som Markiz
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka





40 min
Koriander – så smakar den allra mest
Markiz magiska topping på lasagne
Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid





15 min
Felet som alla gör med tomatpuré
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
”Jag vill göra julen magisk”
Så gör du en enkel skaldjursolja





35 min
Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia





45 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Saffransquinoa





30 min
Se våra mest gillade recept
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg
Fem viner för efterlängtad vårkänsla
Här är sommelierens godaste drycker till jul och nyår
Nya restauranger i Not so white guide
