Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Vindaloo med grillade lammspett

Av Markiz Tainton

(28)

Vad tycker du?

Vindaloo med grillade lammspett

Häng med Markiz Tainton på en matresa till Indien. Här lagar hon en vegetarisk gryta med kryddiga lammspett, rostade nötter och supergott naanbröd.

– Nu mina vänner, livets bästa punkt. Det här, det måste ni bara prova, säger hon och smakar av rätten i videoklippet.

Ingredienser

  • 150 gmandlar, blancherade

Kryddpasta

  • 1 hel vitlök, grovhackade
  • 1 rödlök, skalad och grovhackad
  • 1 mskgurkmeja
  • 1 mskGaram masala
  • 1 tskhavssalt
  • 1 tskFänkålsfrön
  • 2 röd chili
  • 1 knippekoriander
  • 2 mskRapsolja, eller olivolja

Lammspett

  • 600 gLammytterfile, eller lammstek
  • Rapsolja, eller olivolja
  • 1 citron

Gryta

  • 1 kgtomater
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 rödlökar
  • 400 gkikärter
  • 3 dlgrönsaksbuljong
  • 200 gfärsk spenat

Naan

  • 1,5 dlVatten, fingervarmt
  • 2 mskströsocker
  • 2 tsktorrjäst
  • 2 mskSmör
  • 4 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskyoghurt

ris

  • 5 dlbasmatiris, långkornigt
  • 1 lVatten
  • 2 mskSalt
  • Smör

Till servering

  • naturell yoghurt, att servera
  • koriander
Servera grytan i naanbröd tillsammans med lammspetten.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vindaloo med grillade lammspett

Markiz Tainton

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept