Vindaloo med grillade lammspett
Häng med Markiz Tainton på en matresa till Indien. Här lagar hon en vegetarisk gryta med kryddiga lammspett, rostade nötter och supergott naanbröd.
– Nu mina vänner, livets bästa punkt. Det här, det måste ni bara prova, säger hon och smakar av rätten i videoklippet.
Ingredienser
- 150 gmandlar, blancherade
Kryddpasta
- 1 hel vitlök, grovhackade
- 1 rödlök, skalad och grovhackad
- 1 mskgurkmeja
- 1 mskGaram masala
- 1 tskhavssalt
- 1 tskFänkålsfrön
- 2 röd chili
- 1 knippekoriander
- 2 mskRapsolja, eller olivolja
Lammspett
- 600 gLammytterfile, eller lammstek
- Rapsolja, eller olivolja
- 1 citron
Gryta
- 1 kgtomater
- 1 blomkålshuvud
- 3 rödlökar
- 400 gkikärter
- 3 dlgrönsaksbuljong
- 200 gfärsk spenat
Naan
- 1,5 dlVatten, fingervarmt
- 2 mskströsocker
- 2 tsktorrjäst
- 2 mskSmör
- 4 dlvetemjöl
- 0,5 tsksalt
- 2 mskyoghurt
ris
- 5 dlbasmatiris, långkornigt
- 1 lVatten
- 2 mskSalt
- Smör
Till servering
- naturell yoghurt, att servera
- koriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept