Inspireras inför helgen med Markiz Tainton

Chatta med tv-kocken - ställ din fråga här

Av: 

Elisa Amorelli

Middagstips

Blir det tacos, tapasfiesta eller enkel pasta i kväll? Och vad ska du laga till brunch på söndag?

Klockan 14.00 kan du chatta med tv-kocken Markiz Tainton som delar med sig av sina bästa tips inför helgens matlagning.

Lönehelgen är äntligen här och det vill vi givetvis fira med extra goda saker på matbordet. Som en riktigt, riktigt krämig pasta. Eller kanske lyxiga tapas med mycket smak och hetta.

Vad ska du laga? Behöver du tips och inspiration?

På fredag klockan 14 kan du chatta med tv-kocken Markiz Tainton - proffs på att krydda upp både enkla vardagsrätter och festliga middagar.

Har du en fråga? Ställ den redan nu genom att trycka på den röda knappen.

Så gör du lyxiga och enkla tapas

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. Maträtterna lagas med mycket kärlek och inspiration från olika delar av världen.

Vad sägs exempelvis om en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk eller biffsashimi och granatäppelvinäger?

Recepten och avsnitten hittar du på tv kanalen Godare och här på Aftonbladet Mat & Dryck.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa en smart pizzaspade från Cervera – handla här

Cervera


Markiz Tainton

  • Ålder: 34
  • Yrke: Matkreatör och tv-profil.
  • Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora, 3 år och Sade 1,5 år.
  • Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
  • Aktuell med: Matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gör du frasiga kokosvåfflor

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Markiz goda kyckling

35 min

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Därför ska du aldrig riva vitlök

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Mandelröra med ricotta och mynta

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Vanliga missen många gör när de steker

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Ärtröra med smak av basilika

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Vad blir det till middag?

Här är Markiz härliga matresa

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Laga Markiz krämiga pasta

50 min

Smarta knepet när du saltat maten för mycket