Inkokt lax med nötdressing

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Inkokt lax med nötdressing

Inkokt lax med nötdressing – koka laxen dagen före eller minst tre timmar i förväg så att den hinner svalna i spadet i lugn och ro. Ställ in laxen i kylen när kastrullen inte längre är illhet så att firren håller sig fräsch. Spadet blir en fin fisksoppa. Finhacka lite råa rotsaker och persilja att strö i.

Inkokt lax med nötdressing

Ingredienser

  • 500 glaxfilé
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 mskvinäger, 3 + 2 msk
  • 6 mskOlivolja, eller nötolja
  • 50 gHasselnötskärnor, eller valnötskärnor
  • Grönsallad, t ex roman och ruccola
  • Potatis
  • 1 lVatten
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Inkokt lax med nötdressing

Ämnen