Tareq Taylors bästa kokböcker

Uppdaterad 2022-05-30 | Publicerad 2021-08-27

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tareq Taylor är omåttligt populär tv-personlighet som verkligen går genom rutan.
Förutom att vara i tv lagar han gudomligt god mat – här är hans bästa kokböcker, fina att ge bort i present eller behålla själv!

Tv-tittare är vana att se Tareq Taylor vid spisen i SVT:s populära långkörarprogram Trädgårdstider.
Men som den kock han är så har han förstås sleven i många grytor; vi har även sett honom i det hyllade SVT-programmet Tareqs matresa och Kanal 5-programmet Över Atlanten. Och nog överraskade han en del fans när det visade sig att han kunde sjunga också – i Masked singer!
Förra sommaren höll han ett hyllat sommarprat i P1 och passade även på att gästa Ernst i TV4. Och nu i julas gjorde han en hyllad insats som årets julvärd i SVT. Sen hann han även med att få pris som årets tv-personlighet på Kristallengalan 2021.
Men bredvid alla tv-uppdrag driver han krogar i både Malmö och Stockholm och vid sidan av det har han gett ut flera populära kokböcker – så att alla ska kunna laga hans goda mat hemma!

Middag i en gryta

Laga middagen i en gryta.

Tareq Taylors nya kokbok är fullmatad med recept på olika sorters grytor som sköter sig själva på spisen så att du kan göra något annat under tiden. Långkok är perfekt mat att bjuda på och lätt att förbereda och värma på när gästerna kommer – de smakar dessutom bättre om den fått stå och vila ett dygn. Kryddningarna kommer från världens alla hörn och kokboken innehåller vegetariska recept såväl som klassiska grytor med kött, fågel eller fisk.

Mat på en plåt

Kokboken Mat på en plåt av Tareq Taylor
Mat på en plåt av Tareq Taylor

Middagen blir inte enklare än så här! Spara tid och få mindre disk med ugnslagad mat. Att laga all mat på en plåt funkar lika bra en stressig tisdag som till helgen när det finns mer tid till matlagning. Kokboken präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk, det är hälsosamma och enkla råvaror som kombineras och blir till goda middagar med kryddor från hela världen.

Tareq Taylors matresa

Kokboken Tareq Taylors matresa
Tareq Taylors matresa

Kokboken bakom tv-succén Tareq Taylors matresa där tittarna följde med på en inspirerande och personlig matresa till faderns hemstad Jerusalem.
I staden där olika kulturer möts finns den godaste maten från Mellanöstern, klassisk hummus, granatäppelsallad, den arabiska pizzan manakish, lammgrytan makloubi, riktigt bra tabbouleh, sesambrödet kaek och den söta kakan harisi.

Mat som gör gott – ny vardag med Tareq Taylor

Kokboken Mat som gör gott – Ny vardag med Tareq taylor
Mat som gör gott – Ny vardag med Tareq taylor

Vardagsmaten är en viktig nyckel för att leva ett långt och friskt. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen. Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning och en liten extra guldkant i vardagen.

Tareq Taylors kyckling

Kokboken Tareq Taylors kyckling
Tareq Taylors kyckling

I denna kokbok slår Tareq Taylor ett slag för kycklingen och allt den kan användas till!
I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, coq au vin samsas med recept på nya favoriter som kycklingtacos och pollo tonnato. Tareq Taylor delar med sig av sina gedigna kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till just kyckling.

Det goda livet – maten som gör skillnad för din hälsa

Kokboken Det goda livet – maten som gör skillnad för din hälsa
Det goda livet – maten som gör skillnad för din hälsa


Tillsammans med dietisten Sara Ask inspirerar och vägleder Tareq Taylor alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen, hela veckan och hela livet. Recepten varvas med peppande fakta om hur maten kan påverka vår hälsa. Genom att göra mindre (eller större) förändringar i vår livsstil kan vi faktiskt uppnå stora hälsovinster.


LÄS VIDARE