Rotfruktsgratäng med cheddar
Här bjuder kostrådgivaren Ulrika Davidsson på en krämig rotfruktsgratäng med senap och cheddar, toppad med hackade hasselnötter.
Ett bra alternativ till Janssons frestelse på julbordet, eller bara som ett extra tillbehör.
Rotfruktsgratäng med senap och cheddar
Ingredienser
- 2 morötter
- 1 palsternackor
- 0.5 rödlök
- 200 g brysselkål
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 krm örtagårdskrydda
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 msk julsenap
- 1 tsk olivolja
- 3 skivor cheddarost, 60 g
- 1 dl gratängost
- 2 msk hasselnötter, hackade
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Janssonkris – då säljer han ansjovis för 500 kr

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet
Janssons frestelse – krämig och varm





1 h
Brist på populära fisken

Vad vill du tugga på 2022?

Saffransquinoa





30 min

Sill med asiatiska smaker





20 min

Apelsinsallad med ädelost





15 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h

Bibimbap på svenska
40 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja





25 min

Skafferichili med kanel och jalapeno

Morotssås med soltorkade tomater
1 h

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär





15 min

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa





30 min

Mumsig och mättande wrap med bönor
30 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink
3 min

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta
2 h

Tångtacos
50 min