Passionsfrukts-tartletter
Syrlig passionsfrukt gör sig utmärkt tillsammans med söt maräng.
Bakbloggaren och Godare-profilen Cecilia H Larsson har komponerat den vackra desserten som blir ett perfekt avslut på en 3-rättersmiddag.
1 portion i receptet blir en stor paj eller sex små.
Passionsfrukts-tartletter
Pajskal
- 100 g smör , kallt
- 1 dl florsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 nypa salt
Passionsfrukts-pannacotta
- 4 gelatinblad
- 250 g passionsfruktpuré, kan ersättas med annan frukt- eller bärpuré
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Varmvispad maräng
- 3 äggvitor
- 0.5 tsk pressad citron
- 2.5 dl strösocker
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Kinesiska nyåret – fira med en härlig hot pot
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg





25 min
Stekt torskrygg med sojasmör
1 h
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Klara Ingemyrs favoritdrink





5 min
Se våra mest gillade recept
Maten som ökar dina chanser att ”få till det”

Morotssås med soltorkade tomater
1 h
Pizza med chèvre och färska fikon





45 min
Laxbollar med currymajonnäs
30 min
Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök





45 min
Surkål – här är grundreceptet





1 h
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Glögg-spritz – festligt och bubbligt





2 min
Det här vill Godares matprofiler laga 2022
Larmet: Risk för brist på oxfilé till nyårsfirandet
Så delar du på hummern som ett proffs
Nachoplåt med extra allt





50 min
Brysselkålskimchi
2 h
Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar
Lättbakad hallongrottkladdkaka





30 min
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
Vinproducenten om katastrofåret
Så kokar du perfekta ägg





8 min