Grillsallad med bulgur och yoghurtdressing
Många färger och mycket gott. Grilla till exempel aubergine, rödlök, paprika, zucchini och citron. Lägg upp på stiligaste stora fatet så får du en riktig paradrätt.
Ingredienser
- 200 gBulgur
- 1 dlBladpersilja, hackad
- 2 mskOlivolja
- 1 Aubergine
- 2 zucchini, små
- 4 Salladslökar
- 3 Persikor, färska, inte burkade
- 2 Citroner
- 2 Paprikor, röda
- 2 dlOliver, gröna
Rostade kikärter
- 400 gKikärter, konserv, eller hemkokta
- 2 mskOlivolja
- 0,5 gSpiskummin
- 1 tskSambal oelek, eller harissa
- aluminiumform, engångs, 7–10 dl
Yoghurtdressing
- 1 vitlöksklyfta
- 4 mskMynta, färsk , strimlad
- 2 dlMatlagningsyoghurt
- Salt
- Peppar