Kryddig halloumikebab med vitlökssås
Foto: Stefan Edetoft
Kryddig halloumikebab med vitlökssås

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

4 (17 röster)

Halloumikebab. Principen är enkel: Stek osten frasig. Köp gärna svensk stekost som påminner om halloumi och finns i flera olika lokalproducerade märken.
Servera osten i mjuka libabröd med krispiga grönsaker och ös på med sås. Avnjut direkt. Recept ur kokboken Vego på 15 minuter av Maria Zihammou.

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 paket halloumi, á 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sumac (malen)
  • Gröna tillbehör

  • 1 stånd romansallad
  • 1 dl bladpersilja, plockad
  • 0.5 dl koriander
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 gurka
  • 1 citron, pressad saft
  • flingsalt
  • peppar
  • Vitlökssås

  • 2 dl yoghurt, tjock
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • flingsalt
  • peppar
  • Servera med

  • 4 st libabröd, eller pitabröd
  • 1 dl oliver, gröna eller svarta

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK