Toscabullar - riktigt lyxigt och goda

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Toscabullar - riktigt lyxigt och goda

Toscasmet sprängfylld med mandel och nötter toppar den här farinsockerfyllda kardemummabullen. Börja med toscasmeten så den hinner kallna innan den ska läggs på bullen.
Recept ur Bara bullar – en bakläxa av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.

Tosacbullar

Ingredienser

Tosca

  • 1 dlgrädde
  • 100 gsmör
  • 100 gHonung
  • 1 dlströsocker
  • 200 gmandlar, hasselnötter, valnötter, grovt hackade

Deg

  • 75 gJäst för söta degar
  • 5 dlmjölk
  • 1,1 kgVetemjöl
  • 2 dlströsocker, drygt
  • 1,5 mskKardemumma, stött
  • 8 gSalt
  • 200 gsmör, rumsvarmt

Fyllning

  • 200 gsmör
  • 125 gfarinsocker
  • 1,5 dlströsocker

Pensling

  • 1 ägg, + lite salt + lite vatten

Sockerglans

  • 0,5 dlVatten
  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Toscabullar - riktigt lyxigt och goda