Fritto misto med salsa verde

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Fritto misto med salsa verde

Friterad fisk – enkelt, gott och flott.

Norska stjärnkocken Tom Victor visar hur friterad fisk blir extra crispy med en enkel frityrsmet.

– Dubbelkolla alltid att ursprung och fångstmetoder är schyssta genom att använda WWF:s fiskguide, tipsar miljöforskaren Victoria Voss.

I matkanalen Godare.se:s programserie ”Victor & Victoria” får du veta mer om hur vi kan äta oss friska och samtidigt bidra till en hållbar planet.

Ingredienser

  • blandade fiskfiléer, av exempelvis flundra, stenbit eller makrill

Frityrsmet

  • 90 gVetemjöl
  • 60 gmaizena
  • 1 ägg
  • 0,75 dlgrädde
  • 1,5 dlöl
  • 3 tskBakpulver
  • Salt, lite

Salsa

  • 2 dlgrovhackade örter, och örtstjälkar av exempelvis persilja, körvel, ramslök och basilika
  • 0,5 vitlöksklyfta, krossad
  • 6 mskOlivolja
  • 1 tskKapris
  • Salt och peppar
  • 1 stänksherryvinäger, eller rödvinsvinäger

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fritto misto med salsa verde

Ämnen